27 Mart 2018 Salı

BALIKLI ÇERMİK


                                                               KANGAL                                             27 - 03 - 2018
                                                                                                                                   SALI

SİVAS ilinin Kangal ilçesinin en önemlisi yada en tanınmışı tabi ki Kangal Köpeği fakat kangala ait olduğu bilinmese de bir meşhur olan başka bir canlı daha var oda Doktor balık ( DOCTOR FİSH ).  Bu balıklar dünya da birçok yerde kullanılmaya başlandı ülkemizden kaçırıldı, satıldı ve görmezden gelindi.

Balıklar işletme sahibinin anlattığına göre üç kilometrelik bir alanda var olduğunu vurguluyor. Balıklar sıcak ve soğuk suda yaşıyorlar. Balıkların iki cinsi var hepsi sazangiller den ama bir cins balık çarpıyor diğeri ise yiyor.
Kangal Balıklı Çermik in iki çok önemli özelliği var, Birincisi suyu ikincisi balıkları. Su kaynağında yaklaşık 38 derece bu sıcaklık da aslında balıklar yaşamamalı ama bu balıklar a çok normal geliyor. Açık ve kapalı havuzlar var erkek ve kadın lar için ayrı ve güzel bir yer. Havuz a girdikten sonra ilk misafirler gelmeye başlıyor  eğer vücudunuzda ölü deriler varsa yada yara onları temizlemeye geliyorlar ve hemen sizi gıdıklamaya başlıyorlar. Biraz kendinizi sıkmanız lazım ben çok gıdıklanan bir adamım biraz zor oldu ama güzel oldu.

Balıkların dışında burada ki SU daha önemli suda bulunan Selenyum diğer kaynaklara göre daha düzenli olduğu için sağlık açısından daha verimli. Bir rahatsızlığım olmamasına rağmen tabi ki çok rahatlatıcı oluyor. Kangal Balıklı Çermik e gelen insanların   büyük bir kısmı tedavi amaçlı geliyor.


Türkiye'nin ve Dünya'nın en önemli SEDEF tedavi merkezlerinin başında geliyor. Çermik e geldiğimizden beri gördüğüm veya selam verdiğim milletler TÜRK, RUSYA, KANADA ve YUNANİSTAN. İnternet araştırmalarının başında gelen Balıklı Çermik bir çok ülkeden Hasta veya Gezgin çekiyor kendine.

Sivas a yolunuz düşerse buraya uğramak için kesinlikle zaman ayırın gerekirse bir gece konaklayın bir otele sahip. Yeterince zaman ayırdıysanız buradan DİVRİĞİ ULU camii ve medresesini görmeden gitmeyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜÇÜNCÜ BOSNA - HERSEK

gercekten keske daha fazla Gore bilsem dediğim yerlerden birisi Bosna  Hersek. Güzel ama gelişmesine  çok izin verilmemiş ülkeye ilk gelişim...