18 Ekim 2018 Perşembe

SİNOP

Ankara dan yola çıkan bir araç için Sinop a ulaşmanın birkaç yolu var. Ankara - Kırıkkale - Çorum - Samsun - Sinop yolu tercihlerden biri, Bu yolu bir kere işe giderken kullanmak zorunda kaldım. Yolda bir sıkıntı yok hızlı ulaşım sağlar.

Ankara - Çankırı- Kastamonu - Sinop yolu görsel olarak daha güzel ve kısa bir yol.

Benim tercihim Ankara - Çankırı - Çorum - Sinop yoludur, genel olarak ormanlık görsel olarak zengin bir alandan geçip gidiyor. İlkbahar yaz sonbahar aylarında çok güzel bir yol ağaçlar hayvanlar muhteşem kışın çok kullanılan bir yol mu dur bilmem ancak kar ve buz riski yüksel bir yol.

Son tünelden çıktığınızda sağınızda kolye ucu gibi orada duruyor. yaklaşırken bile o kadar güzel duruyor ki bir şehre mi yaklaşıyorsun yoksa küçük bir ilçeye mi belli değil. İçerilere girdikçe biraz dar sokaklar biraz trafik şehre girdiğinizi hatırlatıyor. ilk defa gittiğinizde biraz karışık gelebilir ancak ikinci defa gittiyseniz biraz daha öğrendiğinizde etrafı iyice gezip görebilirsiniz. aracınız varsa sadece şehir merkezinde kalmayın içerilere gidin arabayı park edecek bir otopark bulduysanız pazarlara gidin ara sokakları gezin ama illaki sahilde oturup  çay eşliğinde yerel simit i deneyin. Öğlen yemeği için zamanına denk geldiyseniz kesinlikle balık yiyin çok güzel balıklar oluyor, yada mantıyı deneyebilirsiniz.

Tabi ki sadece şehir merkezinde kalmamak faydalı olur görmek gereken çok güzel ve yakın yerler olduğunu bilin
Ak liman
Hamsilos koyu
Hamsilos tabiat parkı
Erfelek tabiat parkı
benim tavsiye edeceklerim gidince görmek lazım.

İç Anadolu doğumlu ve bu ülkede farklı bir sürü şehirde yaşamış birisi olarak sanırım kendi memleketim dışında gidip gördüğüm yada gezdiğim şehirler arasında bence yaşanılacak en güzel şehirlerin başında geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜÇÜNCÜ BOSNA - HERSEK

gercekten keske daha fazla Gore bilsem dediğim yerlerden birisi Bosna  Hersek. Güzel ama gelişmesine  çok izin verilmemiş ülkeye ilk gelişim...