26 Mart 2018 Pazartesi

KAYSERİ

                             
                                                                     TALAS - HUNAT                                       26-03-2018                                                                                                                                                PAZARTESİ

Bu gün yolum Kayseri'ye düştü, şimdi herkes den duyar gibiyim mantıı yada pastırmaa diye bu şehir başka bir şey le anılmaz mış gibi. bu şehrin geçmişi çok köklü ve güzel şehirleşen bir yer. Hatalar yok mu derseniz var elbette ancak hatalar olur şehirleşmeler de bence hatalardan dönülür ancak bunu
görüp işlem yapmalı, zamanında bu şehir yapılaşırken  park alanları bırakmayı büyük meydanlar bırakmayı bilmişler.

Kayseri li olanlar anlamaya bilir belki fakat Angara da yaşayan biri olarak bu şehirdeki büyük meydanlar beni mutlu ediyor. Meydan ın farklı alanlarında oluşturulan oturma alanlarında her türlü insanı görmek mümkün. Gazete okuyan, Boş vakit geçiren, eşini veya ailesini bekleyen yüzlerce insan üstlerinde ağaçlar çevrelerinde güzel kokan sümbüller ve laleler.

Şehrin geçmişi derken bu şehirde gezecek bayağı yer var kesinlikle gelmeden önce araştırmalı ve geleceğiniz mevsimlerde neresi görülebilir ve neler yapılabilinir bir araştırmak lazım.

Kayseri tarihi göründüğü kadarıyla çok eskilere dayanıyor denk gelir de gelip gezme şansınız olursa kesin lik le TALAS a uğrayın buradaki tarihi mekanları görün. Eskilerin çok naif dokunuşlarını göreceksiniz. Yan fotograf da bulunan havuz ve o güzel işçilik li kamelya zamanında bu evde oturanlar yada sahiplerinin nezaketini ve zarafet e verdikleri  önem i gösterir bence.

Bu nezaketin ve güzelliklerin karşısında sen bir hata görmek istersen çok hata var kabul ediyorum ve itiraf ediyorum. Kiliseden camiye çevrilmiş çok güzel bir yapının önünde duruyorsun ALLAH ın evi kilitli olduğu için kapının önünde ibadet eden bir insan görüyorsun.

Çarşıda sokakta yürürken arabanın camını açıp etrafa çöp atan insanlar görüyorsun. İnsan denen canlıyı engellemek mümkün her şeyi öğretebilirsin ama karakteri kötü ize maalesef yapacak bir şey yok.


Görülmesi gereken yerlerden biri ise şehir merkezi yada kalenin olduğu meydan da ki büyük ihtişamlı HUNAT Medresesi Camii Hamam ve Kümbet den oluşuyor. Meydan a ferahlık katan merkezi yerlerden bir tanesidir Hunat camii. Kayseri ye araç ile geldiysen başka zamanlar için yeni önerilerim olacak.

KAYSERİ bir seferde gezilecek ve bitecek bir yer değil takip edin yazıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜÇÜNCÜ BOSNA - HERSEK

gercekten keske daha fazla Gore bilsem dediğim yerlerden birisi Bosna  Hersek. Güzel ama gelişmesine  çok izin verilmemiş ülkeye ilk gelişim...