11 Mayıs 2019 Cumartesi

DJİBOUTİ ( CİBUTİ )

Cibuti'ye Türk Hava Yolları ile geldim ve AMBOLİ hava alanına indik kapı açıldı ve inmek için kapıya geldiğimizde korktuğum başıma geldi ve sıcak ve nemli hava tekme tokat daldı bize hiç acımadı, Bunlar serinden gelmiştir bir misafir perverlik yapayım yokk.

ilk işimiz arabaya oradan da otele geçmek oldu, Gerçi ilk otelimizin yerini ve halini beğenmediğimiz için başka otele geçtik. Geçtiğimiz ikinci otelin mekanı daha sakin ve temiz ATLANTİC hotel genel olarak temiz büyük odaları var. Hizmet genel olarak iyi ve sıkıntısız.

otel e yürüme mesafesinde yöresel kıyafetler ve yöresel ürünlerin olduğu mekanlar mevut, Ahşap heykeller, masklar, oturaklar ve çok renkli güzel yerli kıyafetler.

Cibuti gece gündüz genel olarak sakin ve güvenilir derlerdi geceleri bir kaç defa sokaklarda gezdim bir sıkıntı ile karşılaşmadım ancak niye olduğunu anlamadığım şekilde profesyonel makine ile fotoğraf çekerken iki ayrı yerde polisler beni durdurdular yasak diye etrafa baktım devlet binası varmı diye yoktu ben tarihi binalar çekmeye çalışıyordum. polislerin uyarısı üzerine makinemi çantama koyup oradan uzaklaştım şunu da fark ettim burada geçirdiğim sürede insanlar fotoğrafa karşı uzak ve ön yargılı lar.

genel olarak çok sıcak bir ülke turizm için çok iyi deniz leri güzel görünüyor özellikle SİNEK adası böyle güzel bir deniz çok zor bulunur kumu rengi muhteşem eğer gelirseniz kesinlikle burada denize girmelisiniz. Limandan küçük ama güçlü tekneler ile iyi pazarlık yapmak kaydıyla kiralayıp adaya ulaşabilirsiniz adada işletmeler olduğundan bahsettiler ancak biz adaya 100 metre kala direk denize atladık ayaklarımız yere değiyordu.

   
Birçok Afrika ülkesi gibi maalesef  Cibuti'nin de yoğun şekilde çöp sorunu var  metal, kağıt özellikle de plastik sorunu çok büyük eğer parası olan bir işletmeci olsam kesinlikle burada plastik geri dönüşümü işine girerdim böylece hem ülke temizlenmiş olur hem insanlar para kazanmış olur en önemlisi ise dünya bir miktar daha temiz olurdu.






Dünyanın neresinde olursa olsun ne sebeple olursa olsun biz bedenleri büyük insanlar yaptıklarımızdan bizden önce yapanlardan ders almadığımız için bunun cezasını asla ödememesi gerekenler çocuklar ödüyor.


Hangi sebeple olursa olsun bu yaşam tarzını hak etmeyen çocuklar dünyanın bütün yükünü taşıyor ve maalesef üzülerek yazıyorum ki bu yüz yılda bile çocuklar pislikten, hastalıktan daha acısı açlıktan ölüyorlar.

                                                                                                                                                                                       OBOCK kampı AYA 2019

LÜTFEN BEDENİ BÜYÜK İNSANLAR KİRLETMEKTEN VE ÖLDÜRMEKTEN VAZGEÇİN...



ÜÇÜNCÜ BOSNA - HERSEK

gercekten keske daha fazla Gore bilsem dediğim yerlerden birisi Bosna  Hersek. Güzel ama gelişmesine  çok izin verilmemiş ülkeye ilk gelişim...