23 Ekim 2018 Salı

KARUN HAZİNESİNE SAHİP ( UŞAK )

Ülkemde birçok insan harita da yerini bile göstdremese de o Karun hazinelefine sahip olan şehir UŞAK.  Aslında İçanadolu dahil bütün Doğu yu İzmir e ulaşımını sağlayan en önemli ana yolun üstünde olan ve çevre şehirlerle iyi iletişimi olan ve çok önemli bir ticaret yapan bir şehir Uşak.

Bu şehirde bence görülmesi gereken bir kaç önemli yer var benim en sevdiğim gidip görünce içim açıldı rahatladığım yer Clandıras köprüsü umarım bir gün gelip görürsünüz beni daha iyi anlıyacaksınız. Köprünün mimarisi bulunduğu nokta yanından ve altından akan sular görsel olarak çok güzel bir yer seçimi.

Blaundus antik kenti ile ilğili kötü başlanğıçlı bir anım var, zamanın birinde TRT de yayınlanan dış yapımı bir program için uşak a yolumuz düştü, Bir önceki şehrimiz Goca Dengizli idi ilçeleri köyleri aşıp antik kent e yakın bir köy e geldik. Mesleğin verdiği rahatlık ve degişik olma isteği ile saç sakal uzun yol şartları birbirine girmiş vaziyetteler, köyde yaşlı bir amcaya islami kurallar usulünde selam verdik selamımız alındı, Sorumuzu sorduk - Amca biz antik kent varmış biz oraya gitmek istiyoruz? Dedik demez olaydık, amca  ana bir ton soru sordu enson  bizi tehdit etti siz daeşli siniz jandarmayı çagıracağım dedi, Ne olur çagır dedim aracın plakasını adımı soy adımı yazdım telefonumu yazıp verdim tabiki kimse arayıp sormadı biz de antikkent i bulup işimizi yapmıştık, Blaundus antik kenti bence güzel gidip görülebilir ilk bahar ve son bahar aylarını ben tercih ederim biraz daha mistik bir havası oluyor.

Son yıllarda yapılan bir cam teras var yükseklik korkusu olanların bile sevebileceği bir mekan. Mekanın yüksekliği degil asıl göz kamaştıran vadinin güzelliği. Cam teras yapılalı çok zaman olmamış ancak bakıma ve daha önemlisi çevre düzenine ihtiyacı var. Vadiden şehre doğru giderken görülmesi gereken önemli bir yer de KARUN hazineleri için müzeye gidilmeli.

       Şehir merkezinde alış veriş yapılacak bir kaç yer var tarhana önemli önemliii deri sanayi gelişmiş olsada pek alışverişlik yer yok sanırım ne varsa dışarıda. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜÇÜNCÜ BOSNA - HERSEK

gercekten keske daha fazla Gore bilsem dediğim yerlerden birisi Bosna  Hersek. Güzel ama gelişmesine  çok izin verilmemiş ülkeye ilk gelişim...